Konka представи първият в света смарт часовник с MicroLED дисплей

0
1345

Вече започна използването на microLED дисплеите в телевизорите, а сега дойде редът и на по-компактните и по-евтини мобилни устройства. По време на събитието Konka Semiconductor Display Technology and Product Launch Conference вицепрезидентът на бранда Ли Хунтао обяви достиженията на компанията в областта на цифровата електроника и представи първия в света смарт часовник с microLED екран.

За разлика от OLED матриците, дисплеите с матриците от ново поколение на практика не са склонни към прегаряне, имат по-голяма яркост и по-малка дебелина, като осигуряват истински черен цвят, качествени и верни цветове и висок контраст. Новият смарт часовник на Konka е оборудван с 2-инчов квадратен LPTS екран, дебелината на който заедно със стъкления панел е едва 0,12 мм.

Пиковата яркост на използваната матрица е много висока – до 1500 кандела на квадратен метър, като се обхващат 147% от DCI-P3 цветовото пространство. Устройството работи при температури от -30 до +70 градуса по Целзий. Друга характерна особеност на новия смарт-часовник е че неговата автономна работа дистига 35 дни. Производителят не разкри останалите технически характеристики на своето ново електронно устройство за носене. Пазарните анализатори предполагат, че екранът на този аксесоар се произвежда от компанията BOE.

Датата на излизане и цената на смарт часовника на Konka с microLED екран ще бъдат обявени по-късно.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари