Със задачата да върне на пазара за смартфони „пропадналата“ компания LeEco ще трябва да се занимава друг човек, понеже нейният основател и ръководител Цзи Юетин напусна поста си.

Засега китайският бранд няма ясни планове, дали да продължи да произвежда нови смартфони или изцяло да се откаже от този мобилен сектор. Според вътрешна информация, към днешен ден гигантската на времето компания не само няма средства за нови проектни, но няма и човешки ресурс за това.

Поради твърде сложното финансово положение медийният гигант не може да си позволи разкоша да има голям щат от служители и ще се наложат съкращения. В LeEco, както и навсякъде, този процес традиционно се нарича „Оптимизиране на персонала“. Според неофициални данни, всеки втори служител на компанията ще бъде съкратен. Но дори и сега, преди съкращенията, LeEco няма специалисти, които да се занимават с направлението „смартфони“. Дефицитът от тези специалисти към днешен ден е 40%, а останалите просто не могат да свършат огромния обем работа по създаването и оптимизирането на нов модел смартфон. Прогнозата на аналитиците не е утешителна – LeEco ще трябва изцяло да се откаже и да затвори мобилния си отдел.

Всички очакват да разберат, как LeEco успя да изхарчи толкова милиарди и в крайна сметка да обеднее до подобно ниво.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари