Lenovo анонсира геймърския смартфон Legion Phone Duel със странична изскачаща камера

0
192

Lenovo подготвя за пазара своя първи геймърски смартфон. Мобилното устройство се предлага в рамките на собствения геймърски бранд Legion и се нарича Legion Phone Duel (Legion Phone Pro в Китай). Телефонът се базира на SoC Snapdragon 865 Plus, има до 12 GB оперативна памет тип LPDDR5 и до 512 GB флаш диск тип UFS 3.1.

Смартфонът Lenovo Legion Phone Duel поддържа редица функции, които по-пълно разкриват неговите игрови възможности. Устройството разполага с два вибрационни мотора за реализацията на достоверна тактилна обратна връзка. Отстрани на корпуса са поставени ултразвукови сензори, които могат да се използват като виртуални бутони, имитиращи игрови контролер.

Предната камера е подвижна. Тя не е поставена в горната част на корпуса, както е при другите модели, а отстрани. Използван е 20 МР оптичен сензор и обектив с апертура F/2,2. Основната камера е двойна и е разположена доста близо до центъра на задния панел.

Друга характерна особеност на Lenovo Legion Phone Duel  е използването на две акумулаторни батерии с капацитет по 2500 mAh. За тяхното зареждане са предвидени два отделни USB Type-C порта. Единият от тях традиционно е поставен в долната част на корпуса, а другият е отстрани. Идеята е по време на игра телефонът да може да се зарежда без това да пречи на гейминга. Възможно е подаването на зарядна мощност от отделни зарядни и на двата USB Type-C порта, при което зареждането от 0 до 100% става за 30 минути.

Не се съобщават по-подробни технически характеристики.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари