Lenovo искат да интегрират собствен интерфейс в бъдещия си смартфон с WP8

0
29

Още преди около месец Lenovo обявиха намеренията си да стъпят на пазара за смартфони с операционната система на Microsoft Windows Phone 8. Те все още държат на тези намерения, но сега към тях има едно условие – те желаят да получат повече свобода върху разработването на въпросния телефон.

Китайската компания водела преговори с Microsoft, с които се надява да се сдобие с правото да интегрира собственоръчно разработен потребителски интерфейс в операционната система. Засега подобно право има единствено Nokia, но тяхното партньорство с Microsoft е далеч по-задълбочено от бизнес отношенията между софтуерната компания и Lenovo.

Освен това, нека си припомним, че съвсем наскоро Microsoft отказаха подобна привилегия на друга компания от същия регион – HTC. Тайванците искаха да получат възможността да правят устройства с Windows RT, но, подобно на Lenovo, също имаха намерение сами да разработят заглавния им екран. Microsoft обаче им отказаха, давайки като причина недостатъчният им опит и ниските продажби.

Желанието на китайската и тайванската компания да получат повече свобода върху интерфейса на смартфоните си вероятно е подтикнато от факта, че оригиналният интерфейс на Windows Phone 8 (или съответно Windows RT) не е достатъчно съобразен с нуждите на местните потребители. Както вече разбрахме, Lenovo готвят смартфона си с Windows за китайския пазар – ако Microsoft не им дадат повече свобода, моделът може и да не привлече достатъчно голям интерес.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари