Смартфоните на Lenovo вече не са така популярни, като преди и причината за това явно е сливането с мобилния отдел на Motorola, бранда под който излизат новите мобилни устройства.

Все още има смартфони с бранда Lenovo, а сега компанията обяви мобилните устройства, които ще бъдат обновени до Android 8.0 Oreo, а списъкът изглежда твърде тъжно.

Всички по-големи компании заявиха, че ще обновят повечето си фирмени мобилни устройства до Android 8.0 Oreo до края на тази година и китайската компания Lenovo реши да постъпи по същия начин. Но до новата операционна система ще се обновят само три фирмени смартфона – K8, K8 Note и K8 Plus, но това обновяване ще трябва да бъде чакано твърде дълго.

Смартфоните от продуктовата гама Lenovo K8 са от среден клас и излизането на операционната система Android 8.0 Oreo за тях е много добра новина. Но според официалната информация, изтеглянето и инсталирането на новия фърмуер ще може да стане чак през юни-юли 2018 година – тоест, след цели 8-9 месеца.

Засега няма информация, защо Lenovo толкова дълго ще разработва новата версия на операционната система за своите фирмени смартфони. А и през лятото на следващата година трябва да излезе новата ОС Android 9.0 P, която телефоните на Lenovo явно няма да получат.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за