Смартфоните на Lenovo вече не са така популярни, като преди и причината за това явно е сливането с мобилния отдел на Motorola, бранда под който излизат новите мобилни устройства.

Все още има смартфони с бранда Lenovo, а сега компанията обяви мобилните устройства, които ще бъдат обновени до Android 8.0 Oreo, а списъкът изглежда твърде тъжно.

Всички по-големи компании заявиха, че ще обновят повечето си фирмени мобилни устройства до Android 8.0 Oreo до края на тази година и китайската компания Lenovo реши да постъпи по същия начин. Но до новата операционна система ще се обновят само три фирмени смартфона – K8, K8 Note и K8 Plus, но това обновяване ще трябва да бъде чакано твърде дълго.

Смартфоните от продуктовата гама Lenovo K8 са от среден клас и излизането на операционната система Android 8.0 Oreo за тях е много добра новина. Но според официалната информация, изтеглянето и инсталирането на новия фърмуер ще може да стане чак през юни-юли 2018 година – тоест, след цели 8-9 месеца.

Засега няма информация, защо Lenovo толкова дълго ще разработва новата версия на операционната система за своите фирмени смартфони. А и през лятото на следващата година трябва да излезе новата ОС Android 9.0 P, която телефоните на Lenovo явно няма да получат.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за