Lenovo Z5s може да изпревари Galaxy S10 като първия модел с миниатюрна предна камера

3
1702
Година след старта на „прорез манията“, производителите вече търсят нови дизайнерски решения за предния панел на телефоните. Един такъв подход е „дупчицата“, която заменя по-големия прорез на дисплея.

Ново изтекло видео показва предстоящия Lenovo Z5s с неговата микроскопична селфи камера. Тя е съвсем мъничко и елегантно решение; дупчицата се побира в средата на лентата с известията. Така телефонът най-вероятно ще стане първият комерсиално достъпен модел с такава камера. Lenovo Z5s вече получи сертификат от китайския комуникационен регулатор TENAA, така че премиерата му вероятно е въпрос само на време.

На свой ред, за Samsung и Huawei се твърди, че работят по подобна технология, но вече с камера, изместена в левия горен ъгъл. Такова разположение може би е по-добро, тъй като няма да пречи толкова на елементите от потребителския интерфейс. Най-вероятно ще го видим първо при флагмана Galaxy S10.

Независимо от разположението, предполага се, че телефоните с микроскопична селфи камера ще имат софтуер, който не позволява възпроизвеждането на съдържание (например видео или игра) под нея, така че да не се получи сляпо петно, което реално да не може да видите. Перфектно решение? Със сигурност не, но това очевидно е следващата стъпка към напълно безрамков екран.

 

 

 

 

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Redhorn
Redhorn

Прорез мания ???
Никога не е имало прорез,,мания“ а просто група от концерни произвеждащи телефони с прорез в екрана като по този начин си намалят разходите по производство за сметка на удобството на потребителя.

don
don

прореза беше една простотия, следващата е дупка на екрана.

Свободна България
Свободна България

Следваща пък е Lenovo да се бута на пазара на смартфони…