Представеният на 11 юли 2017 година смартфон вече получава новата версия Android Oreo на операционната система на Google. Това бе твърде неочаквано за притежателите на тези смартфони.

LG Q6 излезе на пазара преди година и не предлага нищо особено. Това е мобилно устройство от начално ниво. Използва се процесора Qualcomm Snapdragon 435, налични са 3 GB оперативна памет и 32 GB флаш диск. Уеб ресурсът Phonearena каза следното по този повод:

Смартфонът се продаваше с предварително инсталираната операционната система Android 7.1 Nougat. Никой не очакваше, че LG ще ъпдейтва серията Q6 до Oreo. Особено като се има предвид, че южнокорейската компания има немалко модели с по-добри технически характеристики, които все още нямат обновявания„.

По-евтината версия на Q6 се нарича LG Q6α и има по-малко памет – 2 GB RAM и 16 GB вградена памет. Най-скъпият модел от тази серия – моделът LG Q6+ има 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш диск.

Телефонът се продава с ОС Android 7.1 Nougat и досега се считаше, че LG няма да обновява серията Q6 до Oreo. Има и съществени промени, които идват с ъпдейта. Това е стерео звука DTS:X 3D и нови опции за камерата.

Обновяването на LG Q6 стартира в Южна Корея. През следващите два-три месеца ще се разпространи и в другите държави.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за