LG: Не можем да променим кой знае колко формата на смартфоните

0
29

Южнокорейският производител LG заяви, че към момента възможността за иновации, що се отнася до формата на смартфоните, не оставя кой знае колко място за експерименти.

Въпреки, че наскоро същата компания показа атрактивния LG G Flex 2, който мнозина окачествяват като едно от най-големите достижения в дизайна на смартфони в последно време, LG остава скептична относно това каква форма могат да приемат мобилните телефони.

Компанията твърди, че технологии като прозрачни дисплеи и сгъващи се панели, за които се твърди, че ще предизвикат революция на мобилния пазар, просто са прекалено скъпи и ограничени, за да могат пълноценно да се използват за масово производство на устройства.

„Не мисля, че можем да направим много за формата на телефоните извън това, което сме постигнали към този момент“, казва Кен Хонг, директор на корпоративните комуникации в LG.

„Дизайнът на телефоните е ограничен от технологиите на нашите доставчици, така че сега можем да направим само това, което те могат да създадат, а те дори не могат да се справят добре с G Flex 2″.

Отбелязвайки трудностите пред трансформацията на технологичните достижения в потребителски продукти, Хонг продължава:

„Виждал съм прозрачни дисплеи, виждал съм и сгъващи се дисплеи. Сигурен съм, че от тях може да стане добър смартфон, но скоростта на производство може да бъде по един на ден. Това просто не е комерсиално достъпна технология в момента“.

Какво тогава означава това за LG като производител?

„Когато полагаш достатъчно усилия и имаш 60 компании под шапката на LG, доста вероятно е да изобретим нещо ново и готино преди останалите“, посочва той.

„Вече направихме огъващи се батерии и извити екрани, но не мисля, че през 2015 г. ще видим кой знае какви иновации в дизайна на смартфони, освен може би нов цвят на апарат или нещо такова“, добавя представителят на LG.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари