LG опроверга информацията за отказа си от Windows Phone

0
23

Само преди няколко дни всички големи сайтове и специализирани издания за IT новини съобщиха, позовавайки се на публикация в изданието Korea Herald, че южнокорейската компания LG планира да се откаже от производството на смартфони под управлението на операционната система Windows Phone и да се фокусира върху платформата Android. Сега обаче производителят реагира остро на публикацията, като заяви, че изнесената в нея информация не отговаря на истината.

LG отговори официално на съобщението чрез британското издание Pocket-lint. В своя отговор компанията заяви, че все още е в списъка на производители на смартфони с Windows Phone, а Korea Herald „за пореден път демонстрира своята спекулативна страна“. По-специално, изявлението гласи: „Нищо от това не е истина. Korea Herald за пореден път демонстрира своята спекулативна страна. Ние все още присъстваме сред производителите на устройства с Windows Phone, но в момента сме съсредоточили усилията си върху Android, тъй това отговаря на търсенето на пазара“.

В момента в продуктовото портфолио на LG има само два смартфона с Windows Phone. Става дума за моделите Optimus 7 и Quantum. Двете устройства няма да бъдат последните в продуктовата гама на LG под управлението на тази операционна система – опровержението на корейската компания свидетелства, че производителят разработва нови смартфони и продължава да участва в проекта, макар и не толкова активно. Това ще подпомогне увеличаването на популярността на платформата Windows Phone на Microsoft, която все още набира скорост и все още не е сред водещите операционни системи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари