LG официално напуска пазара на смартфони – мобилният отдел престава да съществува на 31 юли

0
342

LG започна новата работна седмица с очакваната официална обява за напускане на пазара за смартфони. Опитите на компанията да възстанови този твърде проблемен бизнес и да минимизира загубите се оказаха неудачни. LG не можа да намери и купувач за своето мобилно направление. Ето защо за южнокорейската компания не остана нищо друго освен да обяви фалита на своя отдел за мобилна електроника.

LG реши изцяло да затвори проблемния бизнес със смартфони и освободилите се ресурси да използва в други перспективни области, като например производството на полупроводникови компоненти за електромобилите, за роботиката, за изкуствения интелект и други.

Компанията няма мигновено да напусне пазара за мобилни устройства. Дейността на LG ще продължи, докато не привършат складовете запаси, а това означава, че все още ще могат да бъдат закупени някои модели смартфони на LG от старите партиди. Освен това компанията подчерта, че ще продължи да предлага съответните обновявания за сега съществуващите модели смартфони и ще предлага съответната техническа поддръжка до приключването на техния жизнен цикъл.

LG официално заяви, че възнамерява изцяло да затвори бизнеса по производство на смартфони на 31 юли тази година. Корейският производител не съобщи подробности какво ще стане със съкратените и уволнени хора, а само отбеляза, че тези въпроси ще бъдат решени на местно ниво.

Мобилният отдел на LG безнадеждно потъна във финансови загуби, които продължават вече втора поредна година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари