LG патентова смартфон с тройна предна камера

0
208

Южнокорейският производител LG подаде патентна заявка до WIPO за смартфон с тройна предна камера. Конфигурацията на камерата не се описва, но според представените скици, и трите обектива са поставени в горния прорез на екрана. Там е поставен и допълнителен сензор.

Някои медии предполагат, че предната камера на смартфона на LG ще има и ToF (Time-of-Flight) модул. Това означава, че смартфонът може да има качествена система за разпознаване на лицето, както и разпознаване на жестове в пространството. Подобна камера е инсталирана в сегашните флагмани на компанията G8 ThinQ и V50 ThinQ. Останалите два модула най-вероятно, ще имат сензор със стандартна, както и сензор с широкоъгълна оптика.

Изображенията в патента показват още, че и основната камера на смартфона също е тройна. Под нея е поставен обикновен скенер за пръстови отпечатъци и явно LG още не е готова с технологиите за вграждането на дактилоскопичния скенер в екрана на устройството. В дясната страна на корпуса е поставен бутон за задействане на виртуалния помощник Google Assistant.

Друг важен момент е липсата на стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. Това може би означава, че компанията се отказва от аналоговия извод в следващите модели смартфони. Именно той бе по-характерната особеност при флагманите на южнокорейската компания. Този конектор бе характерен с отличното си аудио, благодарение използването на ЦАП Quad DAC.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за