В края на миналата седмица компанията LG получи патент за сгъваем смартфон с три AMOLED дисплея.

В базата данни на Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO) се появи нов смартфон на LG с три AMOLED екрана, като всеки един от тях е сензорен. Размерът на диагонала и на трите дисплея е еднакъв, а тяхното обслужване става с помощта на специален софтуер. Мобилното устройство може да сгъва като диплянка, а след разгъването се получава мобилно устройство с голям дисплей.

В разгънат вид новият смартфон на LG има дисплей със съотношение на страните 19:9 и е удобен за гледането на филми. Екраните нямат странични рамки и изображението е цялостно. В основната секция на този смартфон се намира процесора и останалия хардуер, бутона Home, камерите и сензорите.

В патента изрично се казва, че трите екрана на смартфона могат да се използват като един общ дисплей, подходящ за сърфиране в интернет, за работа с офис документи и други. Възможна е и едновременната работа на трите дисплея с три отделни приложения. Предполага се, че това е удобно при учене, при поставяне на някаква справочна информация на единия дисплей и т.н.

Няма информация, кога можем да очакваме новото устройство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за