LG създаде нов тип скенер за пръстови отпечатъци

0
19

LG представи нов тип скенер за пръстови отпечатъци, който е поставен под предпазното стъкло на смартфона и може да работи с точност като стандартните сензорни бутони с вграден дактилоскопичен скенер. По този начин става възможно създаването на смартфони с много по-добра защита от прах и вода, които нямат физически бутон за пръстови отпечатъци. Новият сензор е създаден от отдела LG Innotek и за неговата правилна и точна работа не е необходим директен контакт с пръста на потребителя. Дебелината на стъкленото покритие над сензора е намалена до 0,3 милиметра.

 

LG подчертава, че точността на новия сензор е на същото ниво като стандартните скенери за пръстови отпечатъци, а нивото на грешните разпознавания не превишава 0,002%. Въпреки че стъклото е доста тънко, то издържа падането на 130 грамово стъклено топче от височина 20 сантиметра.

Поставянето на сензора под стъклото на смартфона подобрява защитата от драскотини и от влага. Освен това се дава възможност за създаване на още по-тънки смартфони.

Засега не е известно кога новите сензори ще бъдат поставени в смартфоните, но следващия флагмански апарат на LG със сигурност ще има подобен скенер за пръстови отпечатъци. Създателите на новия сензор съобщиха, че приемат поръчки за неговото вграждане в смартфоните и на други производители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за