LG с 23% спад в продажбите на смартфони

0
92

От южнокорейската марка LG публикуваха финансовият си доклад за третото тримесечие на 2016-та година. Също както Samsung, мобилните устройства са само малка част от производството на компанията.

LG Мобилни Комуникации докладваха за приходи от едва 2.3 милиарда долара за тримесечният период. Това са 23% спад в продажбите всяка година. Компанията също така докладва и за оперативна загуба от над 389 милиона долара за същият период, поради слаби продажби на премиум смартфони. 13.5 милиона устройства са били продадени от LG през периода Юли – Септември.

Главната вина за спадът в продажбите е неуспешният експеримент на компанията наречен LG G5 , който така и не излезе от сенките на Galaxy S7 и iPhone 6s.

Корейците ще опитат да не излязат на загуба за цялата година, чрез фокусиране върху новият им флагшип смартфон LG V20 , заедно с разпространяване на бюджетните им устройства от „K“ и „X“ сериите им.

Очаква се компанията да спечели и от фиаското с буквално експлозивният Samsung Galaxy Note 7, като реално LG V20 е най-близката алтернатива на пазара на фаблети и е добър избор за всички хора идващи от злополучният смартфон.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари