LG AH-IPS – 4,5-инчов дисплей с висока резолюция

1
19

Скоро в телефоните от следващо поколение на различни производители може да се появи нов 4,5-инчов дисплей, разработен от южнокорейската компания LG и произведен по технологията AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching). Наскоро LG получи официално признание за качеството на новия си продукт – компанията Intertek, специализирана в сертифицирането на технологии и продукти, издаде съответния документ на корейския производител.

Технологията AH-IPS, както и оригиналната IPS, се отличава с толкова точно предаване на цветовете, че може да се сравнява даже с дисплеите AMOLED – област, където понастоящем властва Samsung. Експертите на LG твърдят, че техните панели консумират едно и също количество енергия, независимо от възпроизвежданата картина и това, дали тя е тъмна или светла. В това е трудно да се повярва, но по отношение на потреблението на енергия AH-IPS бие дори AMOLED.

Резолюцията на новия 4,5-инчов дисплей LG AH-IPS е 1280 х 720 пиксела, което означава, че гъстотата на пикселите достига 329ppi – доста впечатляващ показател. Толкова висока детайлност на изображението може да издигне мобилната графика до качествено ново ниво. За съжаление, от LG не уточняват, какви обеми на доставки на новите екрани очакват, както и доколко са готови за тях производствените мощности на компанията.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
badsector
badsector

Трябва сериозно да се наблегне на консумацията на енергия, че тия 4,5 инча ще са ламя. А и няма да е зле най-сетне да се пусне вариант на ретиновия дисплей на Apple.