LG G6 няма да ползва модулния дизайн на G5

0
9

По-рано тази година LG пусна своя флагман G5, който според мнозина бе най-добрият вариант на модулен смартфон. За съжаление, той не се продаваше добре и редицата допълнителни компоненти като 360-градусова камера, физически бутони за камерата и подобрени говорители останаха неоценени.

И точно поради тази причина южнокорейският производител изглежда ще се върне към стандартния интегриран дизайн на новия LG G6.

Според местния Electronic Times, компанията е осъзнала, че потребителите не са доволни от това, че трябва да купуват и подменят модули, за да извлекат максимума от телефоните си. Освен това, цените на някои от компонентите са доста високи, като например VR шлемът и 360-градусовата камера, всеки от които струва по 200 долара.

Медията твърди, че идеята за модулния дизайн е била разработвана в продължение на няколко години, но сега LG иска устройство, което директно ще посрещне потребителските нужди, вместо да поема риск, предлагайки функции, които няма да се използват. Проблемът в случая е, че по този начин модулите за LG G5 ще бъдат пренебрегнати след по-малко от година, което неминуемо ще остави горчив вкус в устата на онези потребители, гласували доверие на телефона.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за