LG все още пази в тайна повечето подробности около своя следващ флагман, но вчера компанията разкри технологията, която ще видим в предната камера на G8 ThinQ. Използвайки Time of Flight сензор, изработен от Infineon, LG твърди, че може да предложи функции като лицево разпознаване, добавена реалност и по-добри селфита при всякаква светлина – при това, като хаби по-малко батерия в сравнение с други решения като FaceID на Apple.

Докато TrueDepth технологията за FaceID на FaceID е подобна на онова, което видяхме в сензора Kinect за Xbox 360 (тя проектира хиляди лазерни точки, чрез които измерва разликите, за да открие къде са обектите), Time of Flight работи с инфрачервена светлина. Улавяйки IR лъчите, докато те се отразяват от обекта, идеята е, че така ще получите по-точни резултати с по-малка изчислителна мощност.

Има слухове, че Apple обмисля въвеждането на технологията в задната камера на iPhone, но добре известният анализатор Минг-Чи Куо ги отхвърли, заявявайки, че съществуващата настройка на двойна камера ще е достатъчна.

Все пак, G8 няма да бъде първият телефон, който ще използва тази технология. Същият чип Infineon Real3, който използва той, е бил наблюдаван преди това в проекта Phab 2 Pro на Lenovo, който бе ранен носител на стандарти за AR технологията. Също така наскоро научихме, че два китайски телефона – Vivo Nex Dual Display Edition и Honor View 20 – ще имат подобно решение.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за