LG V60 ще се продава само в САЩ и Европа

0
359

Следващият водещ смартфон на LG, 5G-съвместимият LG V60, ще бъде насочен само към два пазара – Европа и САЩ според последна информация от ръководителя на LG. Междувременно другите региони ще получат 5G смартфони на по-ниски цени, заради спецификите на пазара, в частност азиатския.

LG измества стратегията си и ще пусне новия си телефон от най-висок клас само в региони с потребители, които имат покупателната способност, и ще могат да си позволят този апарат на сравнително висока цена, и там където производителят има по-агресивен маркетинг и популярност, заяви ръководителят на LG Mobile Communications Business Shin Jae-Suk в дискусия относно печалбата на компанията, съобщават от портала TheElec.

LG ще пусне друг, по-достъпен 5G смартфон в родния си регион – Корея, каза Директорът в изявлението. Може би става дума за предстоящия LG G9, който ще бъде по-бюджетната версия на флагмана или може би нещо на още по-средно ниво.

Разделяне на 5G смартфоните между различни 5G пазари

Насочването на различни модели телефони по региони, за които са подходящи, не е нова продажбена стратегия, но е допълнително усложнение за тепърва възникващите пазари на 5G устройства. Мрежите от следващо поколение все още се изграждат и работят на различни честоти, докато стигнат до финална фаза.

По-голямата част от потребителите по света все още не са виждали 5G мрежи, но се вълнуват за по-високите скорости. Тук трябва да споменем, че през средата на изминалата година, LG представи своето 5G решение LG V50 ThinQ 5G, като наследник на V40, който беше един от първите излезли смартфони, които поддържат напредналите мобилни мрежи от пето поколение, или поне тези на Verizon в САЩ.

Макар и телефонът да не достигна скоростите на изтегляне и трансфер на данни, които достигна Samsung Galaxy S10 5G, най-малко заради компромисния модем, LG V50 беше значително по-евтин, горе-долу близо до началната цена на iPhone XS или Samsung Galaxy S10 Plus. Но LG V50 не беше толкова разпространен и основно се използваше в мрежите Verizon 5G и Sprint 5G на територията на САЩ.

Възможно е предстоящият LG V60 да последва тези стъпки, предлагайки се таргетирано само за някои региони, в които е гарантирана съвместимостта с последните 5G мрежи и се очаква потребителите да проявят интерес към устройството. От друга страна азиатският пазар до известна степен е залят и от много евтини смартфони от китайски производители, които често идват с 5G поддръжка на доста добра цена. Именно затова, определено има смисъл за този регион да се предложи още по-евтин 5G модел.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари