Logitech представиха модулен калъф за смартфони

0
48

Понятието „модулен смартфон“ вече е доста популярно, благодарение на опитите на големи играчи в мобилната индустрия да пуснат на пазара точно такъв. Производителите на аксесоари, изглежда, следят тези тенденции и се опитват да не изостават от напредъка в технологиите. Ето, Logitech, например, току що представиха първия си модулен калъф за смартфони.

Продуктът се нарича case+ и е съвместим с iPhone 5 и iPhone 5S. Case+, всъщност, е представен като система, в основата на която е защитен калъф с размери 127 х 61,7 х 12,4 милиметра. Задната част на калъфа представлява метална пластина, по която могат да се закрепят допълнителни аксесоари с помощта на магнитен механизъм.

Сред възможните за добавяте модули има такъв наречен +tilt (на снимката горе) – джаджа, която добавя сгъваща се кожена стойка, опаковка за слушалки и магнитна стойка, която ни позволява да закрепим телефона си за хладилника, например. Спомената опаковка за слушалки, когато е закрепена за телефона, служи просто за място, около което да навием кабела на слушалките ни, за да не се оплита в джоба ни.

Вторият модул се нарича +drive и е предназначен за тези, които използват iPhone в автомобила. Цилиндричната джаджа се закрепя или за предното стъкло или за арматурното табло в колата с помощта на всмукващ механизъм. Този модул съдържа и универсален адаптер, който позволява добавянето на втори смартфон.

Следващият модул – +energy – представлява допълнителна батерия с капацитет от 2300 милиампер часа, която прехвърля заряд в iPhone през джаджа, която се включва в Lightning накрайника на телефона.

И накрая, модулът +wallet превръща калъфа в място за съхранение на пари и карти. Специална технология на име Magnashield създава бариера между дебитните карти и магнитната поставка с цел предотвратяване на демагнитизация в картите. +wallet може да се ползва и като самостоятелен портфейл.

Калъфът ще бъде пуснат на пазара в САЩ още този месец и ще се продава за $199. Нямаме информация дали ще бъде представен и в други страни.
 

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари