Lumia 940 XL ще получи скенер на ретината

0
29
Гуруту на информационните течове evleaks потвърди слуховете за използване на иновативни биометрични сензори в новите флагмани на Microsoft. Най-малкото, апаратът Lumia 940 XL би трябвало да получи скенер на ириса, който по своята точност категорично превъзхожда популярните към днешна дата скенери за пръстови отпечатъци.

С подобни модули за идентификация са оборудвани само няколко смартфона, единият от които е TCL 3S, който между другото е позициониран от разработчика като бюджетен. В продажба обаче, както той, така и другите носители на тази технология все още не са се появили.

Според последните течове, Lumia 940 XL ще се позиционира като топ-флагман, въпреки че ще получи далеч не най-мощния процесор. Ако вярваме на предварителните данни, то характеристиките изглеждат в следния вид:

  • шест-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 808;
  • 5,7-инчов екран с резолюция от 2560х1440 пиксела;
  • 3 GB оперативна памет;
  • 32 GB вътрешна памет;
  • 20-мегапикселова основна камера;
  • капацитет на батерията от 3300 мАч.

Заедно с Lumia 940 XL трябва да бъде представен и аналог с по-малък екран – Lumia 940. Що се отнася до това дали той също ще има скенер на ретинатата за момента няма данни, но до датата на анонса сигурно ще се появи още информация за него. Спомнете си, че според слуховете, двата модела трябва да бъдат анонсирани с новия Windows 10 Mobile през третото тримесечие на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за