MakerPhone: телефон-конструктор за любопитни и гикове

1
873

В сайта за потребителско инвестиране Kickstarter стартира кампания за финансирането на проекта MakerPhone. Това е конструктор за сглобяване на смартфон, включващ няколко платки, детайли и модули. Крайният резултат изглежда малко неочаквано.

За около 100 американски долара се предлага дънна платка, корпус, течнокристален дисплей, безжичен модул, процесор и всички останали компоненти за сглобяването на мобилен телефон.

Самото сглобяване е малко по-сложно от това в конструкторите LEGO, понеже са необходими поялник, ножици и основни умения по програмиране на Python. Микроконтролерът на MakerPhone е съвместим с Arduino е възможно добавянето на най-различни разширения към устройството.

MakerPhone едва ли ще замени смартфона, но това е един полезен проект за ентусиасти и специалисти, особено подходящ и за учебни цели. Производителят специално отбелязва, че с помощта на MakerPhone могат да се научат много неща: какво вършат различните компоненти, основите на електрониката, как работи смартфонът, как се използва програмният език Python и други.

Стартъпът The MakerPhone поиска финансиране в размер на $15 000. Сумата вече е събрана. Цената на телефона-конструктор е $94. Предлага се и версия с комплект инструменти при цена $119.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари