fbpx
15.7 C
София

MediaTek демонстрира работата на Wi-Fi 7 – 2,4 пъти по-висока скорост

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

MediaTek проведе първата в света демонстрация на Wi-Fi 7 безжична връзка за свои ключови клиенти и партньори. По принцип, MediaTek от самото начало участва в разработването на Wi-Fi 7, която може да се използва в смартфоните и други компютърни устройства.

Безжичната Wi-Fi 7 връзка може да бъде пълноценна замяна на кабелната Ethernet връзка при приложенията, които изискват голяма пропускателна способност. Новата безжична технология може да се използва за VR/AR мултиплеър, при облачните игри, за 4K видео разговори и за 8К стрийминг.

MediaTek демонстрира високата производителност на своята Wi-Fi 7 технология с име Filogic. По време на тази презентация компанията успя да постигне максималната скорост, определена от стандарта IEEE 802.11be. Показани бяха и възможностите на технологията MLO (multi-link operation), която комбинира няколко канала с различни честотни ленти за осигуряване на бърз мрежов трафик. Отбелязва се, че технологията MLO ще бъде от решаващо значение за осигуряване на по-бърз и по-надежден стрийминг на видеоклипове, игри и други данни, които изискват постоянна и стабилна пропускателна способност.

Предполага се, че новият Wi-Fi 7 стандарт ще даде възможност за използването на 320 MHz канали и да поддържа технологиите QAM (4K quadrature amplitude modulation), MLO (multi-link operation), MRU (multi-user resource unit). Стандартът предвижда използването на сега съществуващитете 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz диапазони. Като цяло Wi-Fi 7 ще осигури 2,4 пъти по-висока скорост на трансфер на данни в сравнение с Wi-Fi 6.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини