MediaTek започва производството на евтин 5G чип за Huawei

Смартфоните с новия 5G чип се очаква да излязат през 2020 година

3
908

Китайските медии съобщиха, че Huawei е поръчал на MediaTek производството на евтин 5G чип за своите фирмени смартфони, които трябва да излязат през 2020 година. Предполага се, че новият чип е необходим на китайския технологичен гигант за създаването на бюджетни 5G мобилни устройства с възможно най-ниска цена. Това изглежда е единственото логично обяснение, понеже Huawei си има собствени 5G чипсети и освен това корпорацията е един от световните лидери в развитието на новите мобилни мрежи от пето поколение.

Не се съобщава какво точно е поръчал Huawei на MediaTek. Това може да е просто 5G модем или система върху чипа, включваща процесорни ядра плюс интегриран модем. Но се съобщава кодовото име на чипа – MT6885. Според тази информация, Huawei е направил голяма поръчка от тези чипове. Генералният директор на MediaTek дори лично се е срещнал с ръководството на компанията TSMC, която е един от най-големите производители на полупроводникова продукция, за да обсъди бъдещата работа.

Да си припомним, че през месец май тази година MediaTek представи своята първа SoC с интегриран 5G модем. Тя се произвежда чрез 7 нанометров технологичен процес и включва фирмения модем MediaTek M70.

Засега няма информация кога точно новият чип ще се появи в смартфоните на Huawei.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари