MediaTek започва производството на евтин 5G чип за Huawei

Смартфоните с новия 5G чип се очаква да излязат през 2020 година

3
814

Китайските медии съобщиха, че Huawei е поръчал на MediaTek производството на евтин 5G чип за своите фирмени смартфони, които трябва да излязат през 2020 година. Предполага се, че новият чип е необходим на китайския технологичен гигант за създаването на бюджетни 5G мобилни устройства с възможно най-ниска цена. Това изглежда е единственото логично обяснение, понеже Huawei си има собствени 5G чипсети и освен това корпорацията е един от световните лидери в развитието на новите мобилни мрежи от пето поколение.

Не се съобщава какво точно е поръчал Huawei на MediaTek. Това може да е просто 5G модем или система върху чипа, включваща процесорни ядра плюс интегриран модем. Но се съобщава кодовото име на чипа – MT6885. Според тази информация, Huawei е направил голяма поръчка от тези чипове. Генералният директор на MediaTek дори лично се е срещнал с ръководството на компанията TSMC, която е един от най-големите производители на полупроводникова продукция, за да обсъди бъдещата работа.

Да си припомним, че през месец май тази година MediaTek представи своята първа SoC с интегриран 5G модем. Тя се произвежда чрез 7 нанометров технологичен процес и включва фирмения модем MediaTek M70.

Засега няма информация кога точно новият чип ще се появи в смартфоните на Huawei.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Виво
Виво

Mediatek, Qualcomm, АРМ … НЯМАТ ФАБРИКИ – не произвеждат чипове
MediaTek Inc. is a Taiwanese fabless semiconductor company…
справка ВИКИ

_nib_
_nib_

Точно това ,,евтино“ ме кара да не сакам тИлифон с медиатек,кара ме да се плаша като лапе пред зъболекарски кабинет….даже и подарък.Снапдрагон….всичките телефони които съм имал….и ще имам.

Симеон
Симеон

Все едно да твърдиш че щом преди АМД са били печки то и сега са.Не се знае следващия чип колко добър ще е