По време на своята голяма презентация Apple учуди всички със своята нова технология за разпознаване на лицето Face ID. По-късно се появи информация, че всичко става в реално време при резолюция 1280х720 пиксела, осигуряваща невероятно висока точност. Днес MediaTek и Meizu заявиха, че разработват подобна, но много по-съвършена технология.

Директорът на маркетинговия отдел на китайската корпорация Meizu публикува в своята официална страница в социалната мрежа Weibo информация, че заедно с MediaTek работят върху „по-добра технология а разпознаване на лицето“ от всички досега използвани в мобилните устройства подобни технологии.

С други думи, и двете компании в момента създават по-съвършен аналог на технологията Face ID, използвана в новия смартфон iPhone X.

Очаква се поддръжката на новата технология за разпознаване на лицето да бъде интегрирана в смартфона Meizu MX7, който ще бъде показан тази пролет.

Феновете на компанията Meizu вече започнаха да се интересуват, дали ако новата технология на MediaTek и Meizu бъде интегрирана в следващите смартфони на китайския производител, ще отпадне стандартния скенер за пръстови отпечатъци mTouch, понеже точно така постъпи Apple, която се отказа от Touch ID в своя най-добър смартфон iPhone X.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за