Medion представи първия си смартфон с Android 2.3

2
87

Германската компания Medion AG, която бе купена от Lenovo през юни тази година, представи на изложението за битова електроника IFA 2011, провеждащо се в германската столица Берлин, първия си смартфон, който засега носи простичкото наименование Medion Smartphone. Новият продукт работи под управлението на операционната система Android 2.3.4 Gingerbread.

Устройството е снабдено със сензорен дисплей с диагонал 4,3 инча и резолюция 480 х 800 пиксела, безжични модули HSDPA (3G) и Wi-Fi 802.11b/g/n, слот за карти с памет във формат microSD, GPS приемник, както и камера на задния капак с резолюция 5 мегапиксела и LED светкавица. Устройството е задвижвано от еднокристална система Qualcomm, в чийто състав е включен централен процесор с честота 800 MHz. Обемът на оперативната памет на смартфона е 512 мегабайта. Апаратът е оборудван с безплатното приложение Medion Gopal Navigator, включващо карти на Германия, Австрия и Швейцария, разработени от Navteq.

Очаква се Medion Smartphone да се появи в продажба през четвъртото тримесечие на тази година на ориентировъчната цена от 350 евро.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

lime.vonavi
lime.vonavi

Може ли линк към източника на новината, ако е на английски? Много мерси 🙂