Meizu патентова дисплей с технология на костна проводимост

0
42

Meizu продължава работата си по безрамковия самртфон а-ла-Xiaomi Mi MIX. Ако преди това тази информация съществуваше само на ниво слухове, то сега тя се потвърждава от фактите.

На официалния форум на компанията се появи новина, че Meizu е подала молба за патент на нов дисплей. Откъс от документа разкрива подробности под формата на разглобен на части смартфон с дисплей, заемащ почти цялата повърхност на предния панел.

В текста се споменава, че устройството, както и Mi MIX, използва технология на костна проводимост на звука и следователно няма да има аудио-конектор. Освен това, нито отпред, нито отзад се наблюдава наличието на фирмения бутон mBack със скенера за пръстови отпечатъци.

Това показва вероятността от използването на екранни бутони и ултразвуков скенер, вграден под дисплея. Спомнете си, че буквално вчера за тази нова тенденция говори и вице-президента на компанията. Според документа, патентът е бил подаден още през август миналата година, но нови подробности за безрамковия смартфон на Meizu към момента липсват.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за