Meizu Zero: смартфон без бутони, говорители и SIM карти

10
3351

Компанията Meizu представи в Китай свръх минималистичния смартфон Zero. Новият телефон няма нито едно отверстие в корпуса. Той няма решетки за говорители, порт за зареждане на батерията и дори слот за SIM карта. Въпреки това възможностите на мобилното устройство са пълноценни.

Zero е смартфон, в който са използвани най-съвременните технологии. Няма нито един хардуерен бутон, като дори регулирането силата на звука става чрез сензорния интерфейс. Вместо говорители се използват специализирани пиезоелектрически излъчватели, а вместо стандартна SIM карта се използва eSIM модул. Скенерът за пръстови отпечатъци е вграден в екрана, а зареждането на мобилното устройство е безжично, с мощност до 18 W. Естествено, няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо и музиката се слуша с помощта на Bluetooth акустика. Липсата на каквото и да било отверстие в корпуса на телефона означава надеждна защита от проникването на вода.

Meizu Zero е оборудван с 5,99-инчов AMOLED дисплей и се базира на системата върху чипа Snapdragon 845. Основната камера е двойна, с резолюция 12+20 МР (фотосензори Sony IMX380 и IMX350). Резолюцията на предната камера е 20 МР. Meizu обяви, че смартфонът Zero е създаван в продължение на две години, а използваните в него технологии са защитени със 75 патента.

Засега не е публикувана подробна информация за характеристиките и за цената на смартфона Meizu Zero.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
5 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Oceanic815Веселин Беневthe professorБиткойн = Балон = ПирамидаСтанислав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

В бъдеще виждам само подобни телефони, където сим картата е вградена в тях и не може да се смени. За всичко останало си има вече съответните технически решения.

Николай
Николай

Ами ако се стигне до смяна на част, какво ще стане с него? В коша и нов за ~700$ ли?

Станислав
Станислав

Сервиз за него ще се намери. Това, че е херметически затворен не означава, че не може да бъде отворен, поправен и пак затворен.

Oceanic815
Oceanic815

Е как, китайците са пропуснали да сложат малка дупчица с надпис Restart до нея?

Как ще направиш принудителен рестарт ако се наложи? До сега не ми е попадал телефон който да не забие все някога, а ако батерията не е сменяема обикновено става със задържане на копчето за вкл. или комбинация от копчета за около 10 сек.

Станислав
Станислав

Копчето сигурно е сензорно.

Oceanic815
Oceanic815

Е да де, ама точно тази част от електрониката се дръвчи?!
Най-добре да шибнат едно це-ка ключе. Водо-непромокаемо разбира се 🙂

the professor
the professor

за година и нещо не ми се е налагало да рестартирам nokia 5… рестарт, само ако е поискал ъпдейт на андроида…

Oceanic815
Oceanic815

the professor-е,

Много ти е слаб ескпириънса бих казал 🙂

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Едно време когато телефонът забиеше, вадихме батерията и отново я слагахме. После батериите станаха вградени и трябваше да рестартираме с комбинация от бутони. Сега като изчезнат и бутоните ще трябва да чакаме докато им паднат батериите и се изключат.

Веселин Бенев
Веселин Бенев

Имах една подобна идея относно логическа СИМ карта – Cloud SIM. Не виждам нужда от физическа СИМ карта, както и от бутони за промяна силата на звука – те само правят корпуса на смартфона уязвим за огъване! LG имаха добра идея с бутоните.