Messenger за iOS ще получи изчезващи съобщения

1
3

Facebook възнамерява да пусне нов ъпдейт на своето мобилно приложение за съобщения Messenger, който добавя интересна функция за потребителите, ценящи личните си данни.

В Twitter акаунта @iOSAppChanges се появиха скрийншотове на функция, наречена „изчезващи съобщения“, която се тества във версия на въпросното приложение за iOS. От изображението личи, че е възможно потребителите да настройват за какъв период да бъдат видими съобщенията в чатовете, след което те ще изчезнат.

„Включихте функцията „изчезващи съобщения“. Новите съобщения ще изчезнат от разговора 15 минути след тяхното изпращане“, гласи описанието.

Сама по себе си тази функция няма да е нова, тъй като успешно се използва от приложения като Telegram и Snapchat, но пък изглежда е следваща стъпка в стратегията на Facebook да осигури повече опции за защита на личните данни, след като наскоро притежаваното от нея приложения WhatsApp въведе криптиране по подразбиране на съобщенията си.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
tntc4 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
tntc4
tntc4

тук някаква грешка има май?
в статията се споменава че приложението за iOS ще предложи функцията за изтриване на съобщенията но в края на статията се визира съвсем друга програма на съвсем друга компания!

Цитат:


Сама по себе си тази функция няма да е нова, тъй като успешно се използва от приложения като Telegram и Snapchat, но пък изглежда е следваща стъпка в стратегията на Facebook