Microsoft възнамерява да направи Surface Phone най-безопасния смартфон на света

4
184

Въпреки създалото се впечатление, Microsoft съвсем не планира да се откаже от пазара на смартфони и продължава усилено да работи върху ОС Windows 10 Mobile и нейната синхронизация с персоналните компютри. Но в бъдеще възприемането на Windows Phone и Windows 10 Mobile се очаква да се промени.

 

През 2016 година Microsoft ще направи кратка пауза в сегмента на смартфоните и ще се съсредоточи върху други проекти, като обещава интересни нови възможности в ОС Windows 10 Mobile през следващата година. Едно от тези нови неща ще бъде смартфонът Surface Phone, създаден от същите специалисти, които направиха таблета Surface. Няма почти никаква техническа информация за новия смартфон, а WindowsCentral съобщи, че той се очаква да бъде представен през месец април 2017 година.

В Surface Phone ще бъде акцентирано върху производителността. Microsoft специално подчертава, че Surface Phone ще бъде “най-безопасния смартфон в света”. Очаква се това да се постигне чрез добро криптиране и биометрична идентификация. Да се надяваме, че няма да бъде астрономически скъп.

Със своя нов смартфон Microsoft възнамерява да избегне проблемите, с които се сблъска Apple, когато получи съдебно разпореждане да предостави достъп до криптираните данни на iPhone.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Microsoft възнамерява да направи Surface Phone най-безопасния смартфон на света"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz