Microsoft възнамерява да продаде бизнеса с производството на мобилните телефони Nokia

0
207

Мобилният бизнес на Microsoft не се развива добре. Има движение в ОС Windows 10 Mobile, но почти няма устройства с тази операционна система и смартфоните с Windows 10 Mobile са на практика единствено на Microsoft. Не бива да забравяме, че софтуерният гигант притежава бизнеса за производство на класическите мобилни телефони Nokia. Но сега се появи неофициална информация, че Microsoft ще продаде този сегмент.

 

Информацията е на китайския уеб-портал VTech, който съобщи, че Microsoft възнамерява да продаде целия бизнес по производството на обикновени мобилни телефони на Foxconn. Foxconn ще придобие търговската марка и лицензите на Nokia.

 

През първото тримесечие на тази година Microsoft продаде 15 милиона евтини фийчърфони с името Nokia. Това е твърде малко число за този пазарен сегмент, но все още има продажби. Microsoft има правата да използва финландската търговска марка до 2024 година и ако тази сделка се осъществи, Foxconn ще получи правата за лицензиране.

И още, Microsoft възнамерява да направи масови уволнения в своя мобилен отдел. Според слуховете, след продажбата на бизнеса с фийчърфони, от Microsoft Mobile ще бъдат уволнени над 50% от служителите. Останалите ще бъдат прехвърлени в Surface за работа върху други мобилни устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за