fbpx
7.8 C
София

Microsoft готви 5-инчови смартфони и 7-инчови таблети

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

По време на конференцията Goldman Sachs Technology and Internet, финансовият директор на Microsoft Петър Клайн, отговаряйки на репортерски въпроси, каза, че компанията ще пусне на пазара Windows-устройства с различни размери и че в момента активно работи за сближаването на настолните и мобилни операционни системи.

Клайн твърди, че те искат да удовлетворят потребителското търсене на мобилни устройства с диагонал от 4 до 13 инча. За момента нишата е заета само с 5-8 инчови Android-устройства и iPad mini, а Microsoft ще се опита да догони конкурентите си с пускането на „устройства с различен форм-фактор и с диагонали 5, 7 и 8 инча“.

Топ мениджърът на Microsoft също така е казал, че на пазара ще бъдат пуснати не само устройства с различни размери, но и с различни ценови категории, намеквайки за пускането на бюджетни Windows 8/RT базирани таблети.

Другият важен момент в интервюто с Клайн е сближаването на настолните и мобилни версии на операционните системи – Windows 8 и Windows Phone 8. Ние знаем, че тези операционни системи работят с едно ядро​​, но разработчиците трябва да пишат за тях отделни приложения. Финансовият директор на Microsoft заяви, че компанията в момента активно работи над програмния интерфейс на приложенията (API, application programming interface), което ще позволи на програмистите да създават приложения и игри, които да се изпълняват на всяка от платформите.

Тук е моментът да ви припомним, че това лято се очаква пускането на Blue – актуализация, която трябва интегрира програмните платформи на Microsoft.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини