Преди време ръководството на Microsoft бе убедено, че неговите фирмени смартфони с ОС Windows Mobile ще могат да изместят телефоните с Android и iOS. Но това не се случи и Microsoft се зае с продажбите на Android смартфони.

Още през месец март тази година Microsoft и Samsung подписаха взаимноизгодно споразумение, в рамките на което флагманските смартфони на Samsung ще се продават от Microsoft, но с името Microsoft Edition. Така бе до днес и потребителите можеха да закупят Galaxy S8 и Galaxy S8+ Microsoft Edition със софтуер на Microsoft, който и така може да бъде безплатно изтеглен от Google Play.

Но днес се случи нещо, което никой не очакваше. Microsoft се зае с продажбите на Android смартфони в своя официален онлайн магазин. Продават се все същите Galaxy S8 и Galaxy S8+ Microsoft Edition и сега всички жители на САЩ могат да го поръчат във фирмения интернет магазин на корпорацията. Навярно това решение е взето на фона на голямото търсене на южнокорейските флагмани.

Няма как да не се забележи, че отскоро на смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8+ Microsoft Edition е инсталиран фирмения графичен интерфейс Microsoft Launcher, който също може да бъде изтеглен от Google Play. Появиха се мнения, че скоро официалният онлайн магазин на Microsoft ще започне да продава и други мобилни устройства.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Microsoft започна продажбите на Android смартфон"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка