Microsoft и немските телекоми готвят план за популяризиране на Windows Phone

0
36

Редмъндският гигант Microsoft и някои от големите немски мобилни оператори подготвят план, който ще увеличи пазарния дял на телефоните с операционната система Windows Phone в страната. В някои от големите магазини в Германия ще се обособят специални места, на които ще се предлагат само продукти с Windows Phone, съобщи Phonearena.com.

Подобни щандове ще се създадат главно в магазините, където телефоните с операционната система на Microsoft вече се ползват с голяма популярност. Обособените зони ще имат специални плакати, информационни ресурси и други екстри, които ще са в полза на потребителите.

Всеки германски телеком ще обособи подобни места в около 80% от своите търговски обекти. В тези зони ще се предлагат ексклузивни услуги. Най-новите продукти на Microsoft ще се предлагат първо там, а едва после ще излизат и по другите места.

Целта на редмъндската компания е да се създадат разпознаваеми места, където клиентите ще знаят, че могат да получат най-новите продукти, както и компетентна помощ. Подобна тактика с успех много отдавна прилага Apple.

Microsoft ще удари с един куршум два заека, тъй като ще създаде верига от обекти без да влага почти никакви средства.

Първите обособени места за продукти с Windows Phone в Германия отварят през месец юли. Те ще се обслужват от хора, които са мотивирани да продават продукти с платформата на Microsoft, което е допълнителен плюс за редмъндци и техните амбиции в сферата на мобилните телефони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари