Microsoft и RIM продължават да промотират по-стари версии на мобилните си платформи

0
18

Microsoft вече представиха Windows Phone 8, а на RIM им остава малко повече от месеци да анонсират BlackBerry 10. Въпреки фокуса върху най-новата версия на мобилните им платформи, те няма да игнорират по-старите, твърдят специалистите. И двете компании ще продължат да промотират по-старите версии на операционните си системи за известно време.

Очаква се през 2013 година да продължат да излизат смартфони с Windows Phone 7.x или с BlackBerry 7.x. Тези модели, разбира се, няма да са флагшипи, а ще бъдат промотирани като продукти от нисък или среден клас предназначени за развиващите се пазари. Броени дни преди излизането на Windows Phone 8, например, Nokia пуснаха модела Lumia 510 с WP7.5 за продажба в Индия, Китай и други развиващи се пазари. Специалистите посочват, че Lumia 510 ще може да бъде надградена до WP7.8.

Дали телефоните с по-стари версии на Windows Phone или BlackBerry ще се радват на добри продажби е спорно. По всяко вероятност те ще имат едноядрени процесори – спецификация, която може да ги постави в по-неизгодна позиция спрямо тази на моделите с Android. Освен това поддръжката на по-старите версии на платформите едва ли ще продължи повече от 18-24 месеца – допълнителен фактор, който ще ги направи непривлекателни за потребителите.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари