Microsoft поиска да се забрани вносът на смартфони на Motorola

0
27

Редмъндският гигант Microsoft поиска от регулаторните органи в Съединените щати да бъде наложена забрана върху вноса на някои модели смартфони с Android, които са произведени от Motorola Mobility. Причина за този ход е твърдението на Microsoft, че е жертва на интелектуална злоупотреба, която включва седем от патентите на компанията, информира Tech Crunch.

Става въпрос за моделите Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour, Backflip и Charm.

Телефоните на Motorola са атакувани заради функции в тях, които синхронизират електронната поща, помагат за организиране на срещи и предоставят ползването на календар. На прицел е и информацията за контактите на потребителите, която се управлява от телефона и начинът, по който приложенията получават данни за силата на сигнала от мобилната мрежа. От Microsoft смятат, че тези технологии са тяхна собственост и не могат да бъдат използвани без разрешение от други компании.

Въпросните функции са характерни не само за телефоните на Motorola, но и за всички останали смартфони, които са задвижвани от мобилната операционна система Android, която е продукт на информационния гигант Google.

Говорител на Motorola Mobility е заявил, че атаката на Microsoft не е защита на интелектуална собственост, а бизнес стратегия. От своя страна, редмъндската компания е убедена, че искът й ще бъде уважен от регулаторните органи, защото е напълно основателен.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари