Microsoft показа работата на Android смартфона Surface Duo с два екрана: видео

8
1417

Към края на тази година Microsoft трябва да представи Surface Duo – своят първи смартфон с два екрана работещ под управлението на мобилната операционна система Android. Специалистите на софтуерния гигант са адаптирали тази ОС специално за новия форм фактор, като се предвидени редица сценарии за използването на мобилните приложения.

През 2019 година Microsoft показа как ще изглежда Surface Duo, а наскоро представи емулатор на ранната версия на ОС Android за това устройство. Сега корпорацията показа някои особености на това мобилно устройство.

Видеото показва работата на популярното приложение Google Maps. В началото то работи в рамките на единия екран, но след това с двата пръста е мащабирано и работи в двата екрана едновременно. Surface Duo няма сгъваем екран, а две физически независими една от друга матрици, което налага някои ограничения при използването на различните приложения. С тези екрани е много удобно да се работи едновременно с две приложения на всеки от тях или с едно приложение на двата екрана, но гледането на видео на двата екрана е малко неудобно понеже матриците са отделени една от друга с доста дебели рамки. Но видеото може да се пусне на единия дисплей, а на другия да се работи с друго приложение.

Двата екрана на Surface Duo са доста големи – по 5,6 инча, Когато устройството е отворено се получава таблет с дисплей с размер на диагонала 8,3 инча.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
win
win

На 17-20 сек. се вижда някакво смущение при скрула. Когато е отворено се получават таблет, ама не точно, защото на таблет може да си гледаш видео на цял екран, а на това устройство – на половината (само на единя екран). На другия може да си гледаш плей листата.

България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬
България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬

Майкрософт винаги ще си останат бизнес, ентерпрайс и productivity ориентирани, дори, когато става дума за консуматорските им продукти. Аз виждам огромно приложение по отношение на ефективност, производителност и професионална работа, когато имаш два екрана. Това е продукт предимно за работещите хора, за да може докато гледаш видеото, да отговаряш на корпоративни имейли в другия екран. да смяташ, да си нареждаш календара, да си водиш записки и т.н. Ако искаш consumer, home oriented таблет, вземи си iPad. Скоро Епъл ще пуснат добри клавиатури за iPad, така, че все пак и той ще става добър вариант за корпоративна среда. Идеята на компаниите… Виж още »

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Мноу са допотопни тия от Микрософт.

B.A.
B.A.

Сатя сатя, сериозно ли плащате заплати на „инженери“ за да сглобят такъв идиотски и никому ненужен продукт? Отгоре на всичкото сече и троши картината на демо, а това значи, че в реални условия ще е още по-зле. Поне да беше с мобилен уиндоус, а то банална работа… Изхвърлете няколкото направени прототипа и закривайте проджекта!

България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬
България в ЕС и НАТО 🇪🇺🇧🇬

Това на кой му е нужен и на кой не му е нужен продукта го решава пазара. Това какво прави една частна компания е нейна свободна воля, живеем в демократична система със свободен пазар.

Ако искаш командна икономика, която се контролира от държавата, отивай във Венецуела, Бирма, Северна Корея и други държави, където вярваш, че свободата в пазара трябва да се ограничи.

В свободния пазар, този който поема риска е предлагащият, той не рискува капитала на клиента, а своя собствен. В командната икономика, рискът се поема от обществения ресурс – т.е. от самите хора, без никой да ги е питал.

B.A.
B.A.

Очевидно ич, ама ич не е така! При последната криза 2008, предисвикана от глобално грешни решения в банковото кредитиране, заплати цялото общество!!! А не само банкерите, чиито личен финансов ресурс остана непокътнат. Къде ги учите тия глупости за риска???? Рискът, хитреците го разпределят задължително над големи общности. И също така къде учите във всяко събитие да виждате дългата ръка на Москва и Путин? Баси кошмарите ви гонят 🙂

zle
zle

„живеем в демократична система със свободен пазар“- нито ние живеем, нито САЩ където е Майкрософт. В т.нар „свободен пазар“ е залегнала системата на монопола – колкото повече, толкова повече. Свободен пазар се пропагандира, когато някой иска да ти набута нещо, за да ти вземе парите. Ако ти искаш да му набуташ стока, за да вземеш неговите, не е много свободен. Тръпм е пълното доказателство. Слага санкции и мита според угодата му. Къде е Huawei в този свободен пазар? С делото sсрещу Епъл от Куалком какво стана? Германия, Япония издържаха, но не и „свободните щати“. Извиниха се най-любезно на Куалком, казаха… Виж още »

Не и не
Не и не

не ми харесва