Microsoft показа работата на Android смартфона Surface Duo с два екрана: видео

8
1480

Към края на тази година Microsoft трябва да представи Surface Duo – своят първи смартфон с два екрана работещ под управлението на мобилната операционна система Android. Специалистите на софтуерния гигант са адаптирали тази ОС специално за новия форм фактор, като се предвидени редица сценарии за използването на мобилните приложения.

През 2019 година Microsoft показа как ще изглежда Surface Duo, а наскоро представи емулатор на ранната версия на ОС Android за това устройство. Сега корпорацията показа някои особености на това мобилно устройство.

Видеото показва работата на популярното приложение Google Maps. В началото то работи в рамките на единия екран, но след това с двата пръста е мащабирано и работи в двата екрана едновременно. Surface Duo няма сгъваем екран, а две физически независими една от друга матрици, което налага някои ограничения при използването на различните приложения. С тези екрани е много удобно да се работи едновременно с две приложения на всеки от тях или с едно приложение на двата екрана, но гледането на видео на двата екрана е малко неудобно понеже матриците са отделени една от друга с доста дебели рамки. Но видеото може да се пусне на единия дисплей, а на другия да се работи с друго приложение.

Двата екрана на Surface Duo са доста големи – по 5,6 инча, Когато устройството е отворено се получава таблет с дисплей с размер на диагонала 8,3 инча.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари