Microsoft продаде своя бизнес с евтини мобилни телефони на FIH Mobile Ltd и HMD Global за $350 милиона

0
133

Както се предполагаше, корпорацията Microsoft съобщи днес за сключени предварителни споразумения за продажбата на своите активи, свързани с мобилните телефони от начално ниво с бранда Nokia, на компаниите FIH Mobile Ltd. (дъщерна компания на Hon Hai/Foxconn Technology Group) и HMD Global, за $350 милиона. Сделката включва и закупуването от страна на FIH Mobile Ltd. виетнамския отдел Microsoft Mobile Vietnam.

 

След приключването на сделката около 4500 специалиста ще преминат или ще получат възможност да се присъединят към FIH Mobile Ltd. или HMD Global, в съответствие с местното законодателство. Допълнително, компанията HMD Global се задължи да вложи в маркетинговата поддръжка на телефоните с търговската марка Nokia не по-малко от $500 милиона през следващите 3 години.

Microsoft ще продължи работата върху Windows 10 Mobile и ще поддържа смартфоните Lumia – Lumia 650, Lumia 950 и Lumia 950XL, както и смартфоните на своите OEM-партньори Acer, Alcatel, HP, Trinity и VAIO.

В рамките на тази сделка Microsoft ще предаде всички активи, свързани с фийчърфоните Nokia – търговски марки, софтуер и услуги, сервизната мрежа, ключовите контакти.

Очаква се сделката да бъде приключена и закрита през втората половина на тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за