Microsoft продължава поддръжката на Windows за смартфони

21
1028

В края на миналата седмица в официалния уебсайт за поддръжката на мобилната операционна система Windows бяха променени датите на разширената поддръжка на Windows 10 Mobile Anniversary Update (1607). Почти забравената ОС ще се поддържа още една година. Информацията публикува популярният уеб-портал winfuture.de.

Първоначално се виждаше, че разширената поддръжка на Windows 10 Mobile Anniversary Update (1607) приключва на 9 октомври 2018 година. Сега датата е 9 октомври 2019 година.

Това означава, че мобилната операционна система, представена от Microsoft през месец август 2016 година ще получава обновявания до 9 октомври 2019 година. Освен това потребителите ще продължат да получават помощ от техническата поддръжка на софтуерния гигант.

Microsoft разширява поддръжката на Windows 10 Mobile за втори път. Предишният път това се случи преди 6 месеца. Отбелязва се, че ако новите пачове не бъдат инсталирани на смартфоните с Anniversary Update, системата няма да е безопасна.

Някои медии забелязаха, че в текста на съобщението е променен само един символ и предположиха, че това може да се окаже печатна грешка.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
16 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
ЧекоБризМразя нациститеПенчоroot Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mitkom1
mitkom1

То пък сякаш някой му дреми .

112
112

Ами дреме ми … имам Lumia 650 и макар скоро да си взех друг смартфон си я поддържам и обновявам. Единственият и проблем е батерията която бързо се разрежда но все още е използваема.

Хи хи
Хи хи

Хаха единственият ли? Ами огромният и основен с липсата на нормални и дори каквито и да е апове? Ами мудната работа? Ами липсата на каквото и да е смарт в него?

root
root

и ти не си „смарт“ и родителите ти е трябвало да те затрият докато е било време.. но уви.. търпим малоумните ти изказвания. Направи си услуга – не коментирай неща с които не си наясно! Освен че демонстрираш колко си невежа друго не правиш. Впрочем какви „апове“ толкова ползваш които ги няма или просто повтаряш което си чул някъде.. аман от статисти…

dedal
dedal

Направо да обявяват до 2050
То дето се вика са 112 и още двама.
Колко да е трудно да се държат 3 трлевфона 🙂

fox4o
fox4o

Който няма телефон с тази ОС, няма какво да коментира. От 3+ години имам такъв и си върши работата, за която е взет.

Lumia
Lumia

Имам Нокиа лумиа 930 работеща без забележки, затова инфото ме интересува. Месечните пачове се отразяват по един или друг начин на работата на телефона. Примерно октомврийският направи телефона по-хладен. Аповете които ми трябват са налични в стора на MS. Излизат и нови. Смятам опитите за плоски шеги по темата за напълно нелепи.

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Значи Майкрософт се отказа от тази ОС, както и от производството на телефони с тази ОС, създателите на тази ПС ползват за себе си Анадроие и АйОС, но неколцина Бай Ганьовци решават да я хвалят, въпреки, че тя отдавна е мъртва, не се развива, а мнозинството от разработчици я бяха отрекли, дори когато съществуваше “активно”. Българина е уникален помияр, нямам думи.

Бриз
Бриз

А ти небългарино и непомияре, докъде стигна с тоя тежък вързоп омраза, който винаги носиш с теб?

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Още 20-30 годинки и 90% от самообявилите ви се българи ще са цигани, защото белите и нормални Българи избраха нормлания Запад, пред затвореното и закостеняло статично социалистическо мислене, коеот имате.

root
root

@Мразя нацистите
UWP си е UWP въпроса и проблема е с компилирането за ARM.. Не са се отказали от тази ОС а направиха нещо по добро.. но не за този генерация хардуер! ..а ти си прекалено тъп за да го разбереш или егото ти е прекалено голямо за да го признаеш.. залагам на първото..

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Виж данните, лошо/добро го определя пазара. Самите Майкрософт си признаха, става дума за ПРОВАЛ.

pix3l
pix3l

Тя системата изобщо не беше лоша, но политиката на Microsoft по това време отблъсна хората.

Пенчо
Пенчо

ти сигурно се майтапиш, не вярвам все още да има хора които да ползват тия боклуци които служеха само да се оправдае убиването на нокия и изцеждането на малко пари от балъците които не разбраха че нокия не бе продадена а убита и едни хора взеха едни милиони.

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Нокия имаше сериозни проблеми преди да бъде купена, ако не беше МС, щяха да фалират по-рано.

Чеко
Чеко

Системата е много по-добра от недоклатеният и бъгав Андроид. Хубаво е че са решили да удължат подръжката и, аз със сигурност бих си купил пак такъв телефон ако има редовна подръжка, независимо от това че приложенията са по-малко.

Мразя нацистите
Мразя нацистите

Продажбите отдавна са спряли, вие сте ненормални.

Чеко
Чеко

Да спрели са, но в ebay има достатъчно нови такива телефони ако искаш да си купиш.

Пенчо
Пенчо

И какво ще го правиш като си го купиш? Ще си го удряш в главата ли? Дори на върха на рекламната си кампания тия телефони не ставаха за нищо, бяха прекалено скъпи и нямаха грам възможности.

Бриз
Бриз

Пенчо, явно не си виждал наживо лумиа. Тези телефони, във високия клас, освен че имаха красива и оригинална ОС, задаваха еталона на смартфон фотографията. Говоря за миналото, на което и ти се подпираш. Навигацията Here, тръгна именно от тях! Великолепните amoled дисплей на лумиа се конкурираха само със Самсунг. Епъл даже не пееха в хора на отличните дисплеи. Офисът беше MS пълнофукционален. За какво викаш не били ставали? М?

Чеко
Чеко

Скъпи!? Нещо си се объркал. Още имам една Lumia с Win10 и се справя чудесно с всичко. Вярно няма ги бозавите андроид приложения, но не ми и липсват, а изглежда за теб това са възможности 😀