Microsoft продължава поддръжката на Windows за смартфони

21
1138

В края на миналата седмица в официалния уебсайт за поддръжката на мобилната операционна система Windows бяха променени датите на разширената поддръжка на Windows 10 Mobile Anniversary Update (1607). Почти забравената ОС ще се поддържа още една година. Информацията публикува популярният уеб-портал winfuture.de.

Първоначално се виждаше, че разширената поддръжка на Windows 10 Mobile Anniversary Update (1607) приключва на 9 октомври 2018 година. Сега датата е 9 октомври 2019 година.

Това означава, че мобилната операционна система, представена от Microsoft през месец август 2016 година ще получава обновявания до 9 октомври 2019 година. Освен това потребителите ще продължат да получават помощ от техническата поддръжка на софтуерния гигант.

Microsoft разширява поддръжката на Windows 10 Mobile за втори път. Предишният път това се случи преди 6 месеца. Отбелязва се, че ако новите пачове не бъдат инсталирани на смартфоните с Anniversary Update, системата няма да е безопасна.

Някои медии забелязаха, че в текста на съобщението е променен само един символ и предположиха, че това може да се окаже печатна грешка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари