Microsoft пускат Windows Phone 7.8 рано догодина

0
14

Още през юни Microsoft заговориха за версия на Windows Phone на име 7.8. Тя бе замислена като вид утешение за всички онези собственици на телефони с Windows Phone 7, които не могат да го надградят до Windows Phone 8. Наскоро Стив Балмър обеща, че новата версия ще бъде пусната в началото на 2013 година. По всяка вероятност обаче тя няма да може да бъде инсталирана на всички модели с WP7 в мрежите на всички оператори.

Windows Phone 7.8 ще донесе на собствениците на телефони с WP7 неща като характерния Start екран с плочки в различни размери, повече цветове, възможността да поставяме изображения от Bing на заключващия екран както и защита от блокиране на достъпа до телефона след многобройни неуспешни опити за въвеждане на PIN код.

Междувременно, на пазара ще бъдат пуснати нови смартфони с Windows Phone 7.8, които, разбира се, няма да могат да зареждат приложенията за Windows Phone 8.

Що се отнася до последната версия на мобилната операционна система, изглежда тя се радва на доста голяма популярност. Балмър потвърди, че продажбите на телефони с Windows Phone са се увеличили четирикратно спрямо миналата година като причината за това, според него, е комбинацията от нов софтуер и по-мощен хардуер.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари