Microsoft пусна новото си приложение Maps в мобилната версия на Windows 10 Preview

1
21

Microsoft ще добави своето приложение Maps за телефони, работещи с Windows 10 и сега то вече е достъпно в последната версия на Windows 10 Technical Preview.

Новината бе оповестена в публикация на официалния Windows блог от продуктовия мениджър за Maps Арън Бутчър, който предостави няколко скрийншота и описание на основните характеристики на приложението.

Тъй като е част от т.нар. Windows Universal приложения, Maps на екрана на смартфона изглежда по същия начин, както и за таблет или пък за РС. Разбира се, в случая допълнителната функционалност идва под формата на управление с жестове, което не е възможно при десктоп версията. Освен това, за смартфони Maps предлага навигация с гласови команди, базирана на приложението HERE, стига вашия телефон да разполага с GPS.

Сред данните, които картографското приложение ще предлага, са данни за трафика по пътищата, информация за ограничения на скоростта и въздушни снимки, взети директно от Bing. Полето за търсене ви позволява да откриете информация за бъдещата си дестинация, както и да проверите дали наблизо има ресторанти, хотели или магазини. Техните ревюта пък са предложени благодарение на интеграцията на Yelp.

Приложението Maps може да се свали и за офлайн ползване през телефона. Ако обаче сте влезли във вашия Microsoft акаунт, може да синхронизирате данните от Maps и през другите си устройства.

Накрая, Арън Бутчър призовава онези потребители, които са част от Windows Insider програмата, да пробват предложението и да дадат информация за това какво мислят за него.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари