Microsoft спира поддръжката на Windows 10 Mobile през месец декември

11
1173

Microsoft обяви, че спира поддръжката на операционната система Windows 10 Mobile през месец декември тази година.

Да си припомним, че още през 2017 година софтуерният гигант заяви, че ще прекрати разработването на нови устройства и нови функции за платформата Windows 10 Mobile, но продължи да предлага обновявания по безопасност. Но от 10 декември 2019 година и те ще престанат да излизат и поддръжката на мобилните устройства с тази операционна система и те ще спрат да излизат.

„Операционната система Windows 10 Mobile версия 1700, излязла през месец октомври 2017 година, е последната версия на Windows 10 Mobile, за която Microsoft ще прекрати поддръжката на 10 декември 2019 година“ – се казва в обновеното уведомление за поддръжката на Microsoft.

След прекратяване поддръжката на Windows 10 Mobile през декември, корпорацията с още три месеца ще продължи поддръжката на създаването на резервно копие на параметрите на устройствата, както и на някои приложения. Тези функции ще спрат да работят на 10 март 2020 година. Microsoft допълва, че „някои онлайн услуги, включително съхранението на снимки и възстановяването от архив, може да продължат да работят още 12 месеца от деня на прекратяване на поддръжката„.

Интересно е, че Microsoft препоръчва на потребителите с Windows 10 Mobile да преминат към използването на iOS или Android устройства.

С окончателното спиране поддръжката на ОС Windows 10 Mobile, ние препоръчваме на потребителите да преминат към поддържаните към днешен ден устройства с iOS и Android“.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dino
Dino

Е крайно време беше , за телефон си е чисто мъчение.. дано вземал сорс кода и да го заровят на луната. Жал ми е за хорицата който се излъгаха с тях… Дано поне отлючат че да може да се ъпне към андроид макар и да знам че е невъзможно

Капитализъм ??????
Капитализъм ??????

Не, просто ще сложат Windows 10 в Surface Phone. Цялата версия, с различен Shell. Това е проект Андромеда. Windows Core OS ще задвижва от хъбове, до очила, до телефони, до компютри. Щом има емулация на x86, освен UMW и PWA, ще можеш да пускаш и x86 приложения, макар и с много ниска производителност. Това ще убие буквално конкуренцията, ако се направи като хората.

Норма
Норма

Беше много добра ОС, жалко за Нокиа, ползвах ги с удоволствие! Майкрософт съсипаха всичко!

Капитализъм ??????
Капитализъм ??????

Нокия щеше да фалира напълно, ако Майкросот не ги беше купил. Виж данните, това не ти е социализма, държавата няма как да се намеси и да направи една стока рентабилна отново. Това не ти е „Форд“ или банка.

Dino
Dino

Нокиа нямаше да фалира ако бяха послушали свойте потребители а не СЕУ- то на Микрософт. Най добрият изход за тях беше да оставят симбиан и да минат на андроид. Но както сигурно знаеш Нокия се оправляваше от некадърен управител , който не се поколеба да отиде в голямата корпорация Майкрософт и да фалира марката.

павел
павел

Форд е най-голямата пръдня!

Тихомир Тодоров
Тихомир Тодоров

Тая…да я наречем статия сякаш е писана от третокласник! Ужасно беден речник, който пък води до безкрайни повторения, неправилна подредба на изреченията… Моля да не обиждате читателите по такъв начин! Просто не мога да повярвам!!!

Иван
Иван

Хах, къде е сега оня умник, който викаше, че работил много добре с офиса, имал ъпдейти и никога нямало да се върне към Андроид, защото новия му телефон бил много по-готин? И аз имах една Нокия Пумия 525, която сама си натискаше по екрана. След седмица я върнах заради хардуерния дефект, но и самият факт, че повечето приложение, които ползвам, или ги няма или имат доста орязани версии.
Колкото до пича: явно е бил платен трол. Нещо, което си мислих, че няма как да съществува.

mitkom1
mitkom1

То пък сякаш на някой му пука за тая ОС

BonyM
BonyM

Аз пък съм си доволен от моята Lumia 950, върши ми перфектна работа. Повечето ми колеги смениха по 1-2 телефона с Андроид, аз карам 4-5 година с моя без проблеми. Просто всеки си има предпочитания и за мен като човек препатил и от трите бранда Lumia-та въпреки че е MS продукт се справя перфектно с всичко за което я ползвам и дори да няма повече ОС ъпдейти ще продължа да си я ползвам с удоволствие.

Бонбони ММ
Бонбони ММ

Чудесни са новините!!
Само ,че сега вече се крашна уиндоса и ИЗОБЩО не може да се свърже, след фабрични настройки, с One Drive -разбира се ,силно се извиняват.
А как човек да си дръпне бекъп-а/НА СОБСТВННИТЕ СИ ДАННИ/ …смотаняци 10, като не го давате за андроид??