Microsoft спира поддръжката на Windows 10 Mobile през месец декември

11
1460

Microsoft обяви, че спира поддръжката на операционната система Windows 10 Mobile през месец декември тази година.

Да си припомним, че още през 2017 година софтуерният гигант заяви, че ще прекрати разработването на нови устройства и нови функции за платформата Windows 10 Mobile, но продължи да предлага обновявания по безопасност. Но от 10 декември 2019 година и те ще престанат да излизат и поддръжката на мобилните устройства с тази операционна система и те ще спрат да излизат.

„Операционната система Windows 10 Mobile версия 1700, излязла през месец октомври 2017 година, е последната версия на Windows 10 Mobile, за която Microsoft ще прекрати поддръжката на 10 декември 2019 година“ – се казва в обновеното уведомление за поддръжката на Microsoft.

След прекратяване поддръжката на Windows 10 Mobile през декември, корпорацията с още три месеца ще продължи поддръжката на създаването на резервно копие на параметрите на устройствата, както и на някои приложения. Тези функции ще спрат да работят на 10 март 2020 година. Microsoft допълва, че „някои онлайн услуги, включително съхранението на снимки и възстановяването от архив, може да продължат да работят още 12 месеца от деня на прекратяване на поддръжката„.

Интересно е, че Microsoft препоръчва на потребителите с Windows 10 Mobile да преминат към използването на iOS или Android устройства.

С окончателното спиране поддръжката на ОС Windows 10 Mobile, ние препоръчваме на потребителите да преминат към поддържаните към днешен ден устройства с iOS и Android“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари