Microsoft ще насочи усилията си над създаването на евтини WP-смартфони

0
15

Главният директор по маркетингова комуникация в Microsoft Windows Phone Бил Кокс в интервю за РИА „Новости“ (руска медия) е заявил, че основно мобилната платформа Windows Phone през тази година ще се развива в сегмента на достъпните смартфони и, че ще бъдат пуснати множество такива устройства.

“Нашата основна задача сега е да създадем система, която да е достъпна за колкото се може повече потребители. Едновременно с това, ние искаме нашата платформа да се обогатява с нови функции всеки ден – да се създават нови приложения и услуги, така че тя да стане все по-привлекателна за потребителя“ – казва Кокс в интервюто.

Спомнете си, че по време на изложението MWC 2013 в Барселона, Nokia представи два евтини смартфона, работещи под управлението на Windows Phone 8Lumia 720 и Lumia 520. Последната се превърна в най-евтиното устройство с Windows Phone 8 – компанията оцени този апарат на 139 евро. Бил Кокс е уверен, че ниската цена на тези устройства не е свързана с ограничаването на тяхната функционалност, за разликата от ситуацията на пазара на Android-смартфоните.

Според топ мениджъра на Microsoft, основната разлика между Windows Phone 8 и Windows Phone 7.5 е в по-широките възможности за персонализиране на интерфейса от определен потребител. “Основното нещо за нас – това е да създаваме смартфони с най-мощните възможности за персонализация. Именно така ние виждаме главните отличителни свойства на нашата платформа“ – казва Кокс.

Според изследователската компания Canalys, делът на Windows Phone на пазара на смартфоните през 4-тото тримесечие на 2012 г. не надвишава 2,4%. Въпреки това, в някои страни, системата заема по-силни позиции.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за