Въпреки, че новината ще е шокираща за малката общност от потребители на телефоните с Windows, от Microsoft уверяват, че Windows базираните телефони все още се поддържат. В момента компанията публикува списък, съдържащ устройствата, които ще продължат да получават актуализациите на Windows 10 Mobile платформата, и които ще продължат да бъдат поддържани при пускането на Fall Creators обновлението.

Списъкът включва само четири телефона Microsoft Lumia: Lumia 550, 650, 950 и 950 XL. Освен това, в този списък също са споменати и устройства, различни от Microsoft, като например HP Elite X3, Alcatel IDOL 4S и VAIO Phone Biz.

За съжаление, сред апаратите в списъка не се споменават два популярни модела. Става дума за Lumia 640 и 640 XL. По-интересното в случая е, че Microsoft не споменава за тяхната поддръжка. Засега не е ясно, кога точно ще бъде пусната актуализацията на Windows 10 Mobile.

Надяваме се, че потребителите няма да се наложи да чакат твърде дълго. Трябва също да помним, че обновлението няма да доведе до никакви сериозни промени. В основата ще стои коригирането на грешки, подобряването на сигурността и т.н.

Във всеки случай, този списък може да се разглежда и като напомняне за потребителите на Windows телефоните, че трябва да преминат към Android или iOS устройствата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари