Смартфоните, използващи операционната система Windows 10 спряха да излизат през лятото на 2017 година. Към днешен ден делът на Android и iOS смартфоните на пазара е 99,9%, но Microsoft не изпуска възможността да се опита да спечели още малко от своята фирмена продукция.

Съвсем неочаквано, магазинът Microsoft Store започна да продава останалите в складовете смартфони от фамилията Lumia, работещи под управлението на операционната система Windows 10 Mobile. Представени са няколко модела при много твърде странни цени.

Към днешен ден в Microsoft Store могат да бъдат намерени смартфоните Lumia 950, Lumia 950 XL, Lumia 550 и Lumia 650. Най-скъпият от тях струва $500, което си е смешно, понеже едва ли някой ще реши да дава подобна сума за вече стар смартфон с процесор Snapdragon 810. Най-евтиният Lumia смартфон в магазина струва $139, но се базира на чипа Snapdragon 210, който по днешните критерии може да се счита за ужасен.

Не може да се каже, че тези предложения са удачни: вече стар хардуер и операционна система Windows 10 Mobile, която едва ли ще бъде обновявана и за която вече няма кой да пише приложения, както и да поддържа стария софтуер.

И наистина, за $500 към днешен ден може да бъде закупен много по-добър смартфон.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Най-накрая Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Най-накрая
Най-накрая

Краят на една епоха, но със сигурност не беше нужно да повличат Нокия толкова назад с тях тия от МС.