11.1 C
София

MIUI 12 ще излезе на 19-ти май

Най-четени

Едно от големите предимства за много фенове на производителя Xiaomi, освен достъпните цени на смартфоните им, е собствената базирана на Android операционна система MIUI, която предлага персонализиран външен вид, удобна навигация и винаги е носела редица функции и преимущества на ползвателите си, които не се срещат в чистите версии на OS Android. В момента MIUI 11 е последната версия на мобилната операционна система на Xiaomi, като се базира на Android 10, а по-рано направихме анонс на предстоящата версия MIUI 12, която изглежда сега е на път и Xiaomi току-що потвърди кога ще бъде официално представена.

Компанията изпрати покана за онлайн събитие по представяне на MIUI 12 на 19 май. Според информацията, конференцията ще бъде излъчвана на живо в YouTube канала на Xiaomi, както и страниците на компанията в социалните мрежи Facebook и Twitter.

Очаква се MIUI 12 да внесе преработен тъмен режим, по-модерни тапети, обновено меню с основни настройки, което улеснява потребителите в разбирането на всички данни за устройството, подобрен контрол на жестовете и няколко други надстройки и промени. Новата версия също се базирана на Android 10, точно като MIUI 11, като допълнително извлича всички възможности на миналогодишната версия на Android. Разбира се, това не означава, че смартфоните, които сега ще получат MIUI 12, няма да бъдат надградени до Android 11, когато излезе – Xiaomi е популярна с продължителната си поддръжка дори за по-старите си модели смартфони, което спокойно би могло да рече, че на по-късен етап през годината ще видим обновление за MIUI 12 базирано на Android 11.

Разбира се, както вероятно вече предполагате и се досещате, първи официално ще получат MIUI 12 потребителите в Китай, където версията беше представена по-рано миналия месец, но представянето в глобално събитие означава, че не ни дели много време от това новата версия да бъде пусната за всички потребители на Xiaomi по света.

MIUI 12 дата на излизане

Според първоначалната информация, с която разполагаме, MIUI 12 ще стане достъпна за инсталиране за потребителите в Китай през месец юни, като моделите Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro, както и някои от по-новите предложения на Redmi, ще са първите, които ще се сдобият с новата версия.

След това актуализацията вероятно ще достигне до флагманските устройства на Xiaomi от 2019 г. като Mi 9 и Mi Note 10, както и други устройства Redmi.

Потребителите извън Китай навярно ще имат възможност да актуализират до новата версия някъде през месец юли. Заслужава си да се отбележи обаче, че има някои модели на Xiaomi се предлагат под едно продуктово име за определени региони, което ще рече, че това също може да промени плана за пускане на MIUI 12 за тях. Освен вече споменатите модели, MIUI 12 ще получи и бюджетния флагман Pocophone F1 от подбранда Poco на Xiaomi.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини