Motorola направи технологични прогнози за 2021

0
455

2021 г. ще бъде изпълнена с множество нови тенденции, технологии и иновации. Потребителското поведение ще продължи да се развива, а технологичните компании ще пренастройват фокуса си за годината. Дан Дери, VP за глобалните продукти на Motorola, обобщава топ прогнози за технологиите през 2021 г.:

Прогноза #1: Смартфоните ще са повече от смартфони, ще позволяват още повече общуване със света около нас

Човешкото поведение значително се промени през 2020 г. и сега повече от всякога желанието за свързаност и достъпност са на лице. През 2021г. и след това тази промяна в потребителското поведение ще катализира иновации при смартфоните и ще надхвърли традиционните функции на устройствата.

“Променяме фокуса на нашите продукти, маркетинг и цялостна бизнес стратегия, за да се напаснем към новото нормално. Но също гледаме в бъдещето, което е възможност за нова вълна иновации, която ще вземе централна роля”, коментира Дан Дери.

Смартфоните ще продължат да имат централна роля в свързаността помежду ни с навлизането на 5G и все по-мощни процесори. Подобренията в свързаността ще подпомогнат смартфоните да взаимодействат по-добре и по-ефективно с устройствата около нас – като ги трансформират в гейм гонзоли или продължение на десктоп устройствата. По време на тази ера на повишена дистанционна свързаност, смартфонът не само ще ни помага по-ефективно да работим в условията на новата нормалност, като например дистанционно обучение, но също ще ни помага да взаимодействаме, учим, образоваме и да се свързваме със света около нас.

Прогноза #2: През 2021 ще наблюдаваме повишено търсене на технологии, които ни дават специфично преживяване

Докато потребителите продължават да търсят не просто устройства, които улесняват натовареното всекидневие, но също отговарят на конкретни нужди, ще продължим да наблюдаваме повишен фокус от OEMs към устройства, които отговарят на нуждите на всички типове потребители.

“През последните години наблюдаваме силен фокус от няколко технологични гиганта върху гейминг устройствата. Дали това е компютър с впечатляващи гейминг специфики като Lenovo Legion 7i или смартфон, който предоставя на феновете на гейминга изключително аудио преживяване,   дисплей с поглъщащи характеристики и най-бързата скорост на пазара, като  motorola edge+, ще продължаваме да наблюдаваме тази тенденция и през 2021 г.”, споделя още Дан Дери.

Тази година това ще надхвърли границите на гейминга и характеристики, близки до професионалните решения, ще станат достъпни за гурута в социалните мрежи, издръжливост и удобство за по-активните потребители, както и повече портативни и гъвкави устройства. Например, през 2021 г. потребителите ще търсят все повече технологични решения, които не правят компромис с интелигентността и функционалността на по-големите дисплеи.

Въпреки понижените възможности за пътуване, потребителите повече от всякога имат нужда от технологични решения, които са гъвкави и лесно преносими, за да пасват на постоянно променящия се начин на живот – напр. сгъваемо устройство, което предлага лесна преносимост и функционалност в едно.

Прогноза #3: Виртуалната и добавена реалност ще се пренесат в пазаруването

Виртуалната и добавена реалност през 2021 г. ще излезе извън границите на гейминга и образованието и ще навлезе в шопинг сегмента. През 2020 г. потребителите се оттеглиха от пазаруването във физически обекти, основно поради локални ограничения за достъп. С очакванията броят на потребители на 5G устройства да достигне 190 млн. броя само през 2020 г., прогнозата е, че потребителите ще използват виртуалната и добавена реалност за изпробване на продукти, ново облекло и дори ще правят интериорен дизайн на домовете си. Пазаруването или тестването на потенциално нов продукт вече няма да изисква физическо докосване на продуктите – всички производители ще трябва да намерят начин да превърнат шопинг преживяването в максимално реалистично, което ще е възможно с напредването и широкото разпространение на 5G.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари