Motorola показа как тества новия RAZR – увери ни, че ще издържи години използване

0
1296

Видео и публикация на CNET, за което през миналата седмица писахме и ние, се опита да направи сравнение между два от актуалните смартфони със сгъваеми екрани. Тестът на медията показа, че новият Moto razr не издържа твърде много сгъвания.

Оказа се обаче, че това е заблуждаващо, защото за пробата е използвана машина, специално направена за тестове на Samsung Galaxy Fold. Не не изненадващ и резултата, че се чупи на самия екран, а дори пантата, която на практика е много по здрава. Оказва се, че това е заради неправилен натиска на машината. Моделът на Motorola би се счупил само ако се отваря по този начин – с голям натиск над пантата – нещо, което потребителят няма как да направи.

Motorola razr е единственият към момента модел, който се затваря като „мида“, т.е. хоризонтално, за разлика от останалите представени модели, които се затварят вертикално. Машината на CNET е създадена за вторият тип технология и не е релевантно да се ползва за първия според Motorola. Ето защо тестовете са подвеждащи – личи си дори и от това, че роботът не затваря телефона до край, просто защото не може. 

Кой тест е по правилен и близък до реалността ще можем да потвърдим след като лично тестваме и двата модела, ако ни бъдат предоставени от марките. Което се надяваме да се случи съвсем скоро

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари