Motorola обяви, че се чувства отговорна да повиши осведомеността по проблема, касаещ използването на смартфон по време на шофирането. Много голям брой от инцидентите на пътя са в резултат от използване на мобилни телефони от шофьорите по време на движение.

Според проучване на компанията разговорите вече не са такъв проблем, защото почти всеки може да осъществи свързаност между автомобила и смартфона си, но писането на съобщения и браузването в интернет са едни от основните причини за произшествия.

Според направени проучвания:
  • 7 от 10 шофьора разглеждат социални медии докато карат, а всеки четвърти смята, че е безопасно да се заснеме видео.
  • Установено е, че 23 пъти се увеличава вероятността да се убие човек, ако се пише при шофиране.
  • На всеки 6 секунди изместване на погледа от пътя, за да се използва телефона, се добавят още 4,6 секунди време за реакция. Това означава, че ако се движим с 85 км/час, ще изминем 100 метра без да гледаме пътя.

Задачите, отклоняващи вниманието от пътя, са най-честите причини за пътно произшествие. Например при търсене на устройства по време на движение се увеличава 6,7 пъти риска от катастрофа. 

Решението е комплексно и зависи само от нас, защото освен смартфона в ръцете си държим и нечия съдба

Препоръчва се да се използват стойки, за да може устройството винаги да е на видимо място.  Ако все пак се налага неотложно да се ползва телефона, по-добре е да се използват гласови команди. По-лесно е отколкото си мислите.

Motorola излиза с реални и работещи инструменти, които да намалят инцидентите на пътя. С напредването на технологиите все повече се предлагат различни видове аксесоари, базирани на Bluetooth технологията като: безжични слушалки, смарт часовници, които покриват основните функции на телефоните и др.

В самите устройства на motorola са създадени специални функционалности като Moto Actions, гласови команди, управление чрез жестове и проверка на известията само с едно докосване. От компанията знаят колко е ценно за  клиентите да имат бърз и лесен достъп до Google Assistant, за да използват гласови команди. Ето защо опростиха потребителското изживяване  и поставиха специален бутон разположен отстрани на телефона. Сега вашият личен помощник е винаги на разположение – просто натиснете бутона, за да активирате гласов контрол и да получите всички отговори или помощ, от които се нуждаете.

Safety Bri4ka Academy и motorola показват как реално се случват инцидентите, когато използваме смартфоните по време на шофиране.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари