Motorola също предлага възможност за използването на смартфона като персонален компютър

4
1195

В края на миналата година се появи информация, че Motorola работи върху добавянето на възможност за използването на нейните смартфони като джобни компютри и телевизионни приставки. Тази полезна възможност първи получи мобилният телефон Motorola Edge+, Verizon версията на който тези дни получи обновяване на операционната система.

Новата функция на Motorola се нарича Ready For и е аналог на подобната функционалност Dex на Samsung. Тази опция дава възможност смартфонът да се използва като персонален компютър, когато към него бъдат включени външни монитор, клавиатура и мишка. По този начин става възможно извършването на редица работни задачи, като например, въвеждане на текст, редактиране на изображения и други подобни, при които е много по-удобно да се използват голям екран, клавиатура и мишка вместо малкия дисплей на смартфона.

За да работи Motorola Ready For е необходимо към смартфона да бъдат включени външните периферни устройства с помощта на USB Type-C порт и/или преходник от USB Type-C към HDMI за извеждане на видео. Възможно е и използването за същите цели и на съвременен телевизор.

След включването на периферията потребителският интерфейс на външния монитор има стандартен десктоп вид с възможност за стартирането на приложенията в различни програмни прозорци.

За по-лесното използване на смартфона на Motorola като персонален компютър компанията предлага док станцията Ready For, в която смартфонът може да бъде поставен както хоризонтално, така и вертикално. Засега цената на това устройство не е обявена.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари