Идва ред на Motorola да навлезе в горещия пазарен сегмент на сгъваемите телефони. И тя най-вероятно ще го направи с една от най-популярните в мобилния бизнес марки.

Motorola, която днес е подразделение на китайската Lenovo, планира да започне да продава свой гъвкав смартфон още това лято, твърди запознат с плановете ѝ източник. Според него, дизайнът няма да прилича на Samsung Galaxy Fold, който дебютира миналата седмица, нито на Huawei Mate X, който видяхме на MWC 2019 в Барселона.

Въпросният нов модел почти сигурно е възраждане на прочутата марка Razr, а според The Wall Street Journal цената няма да падне под 1500 долара.

Лятната премиера на иновативния модел го поставя по средата между Galaxy Fold, който трябва да се появи на 26 април, и Mate X, който очакваме в средата на годината. Инициативата отново подчертава скока в популярността на този тип дизайн. Гъвкавите смартфони бяха големите звезди в Барселона и то във време, когато смартфон пазарът като цяло е в стагнация.

За разлика от Galaxy Fold или Mate X, които се разгъват в по-големи дисплеи, дизайнът на Razr, базиран на схеми от патентно подаване, открити от блога 91Mobiles, се преобръща в по-малко устройство като оригиналния Razr. Дизайнът има някои предимства, включително защита на дисплея, след като е сгънат. Ако имитира оригиналния телефон, той също ще бъде много по-компактен. Но не е ясно дали потребителите искат да сгънат дисплея си; Samsung и Huawei си правят сметка, че хората предпочитат опцията за по-голям дисплей.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ДоктораTNT Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

ко стана с най-големите иноватори бе… огризките?
те май готвят някаква голяма изненада… по-скъпи телефони с никакви подобрения.
😀

Доктора
Доктора

Огризките винаги реагират със 2-3 години закъснение на иновациите . Така че, очакваме 2021-2022 да се появи първия сгъваем Сайдер . А цената ще я показват тайничко само на хора носещи медицинска бележка от кардиолог че нямат проблеми със сърцето .